Helen Mirren

  • Хелен Мирен

    Филмови: 26
    Илјена Лидија Василевна Миронова (Ilyena Lydia Vasilievna Mironoff) родена 26 јули 1945, Лондон, Англија. Англиска актерка. Остварила богата телевизиска и филмска кариера. Во 2007 година добива "Оскар" за главна женска улога во филмот "Кралицата" 2006.