Jackie Chan

  • Џеки Чен

    Филмови: 22
    Чен-Конг Санг во превод "Роден во Хонгконг" (Chan Kong-sang) познат како Џеки Чен "Jackie Chan", роден 7 април 1954, Викторија Пик, Хонгконг. Хонгкошки глумец, боречки уметник, акционен кореограф, поп пејач, сценограф, режисер, продуцент.

Пронајдени 22 филмови

Страници