Christopher Plummer

  • Кристофер Пламер

    Филмови: 23
    Артур Кристофер Орме Пламер (Arthur Christopher Orme Plummer) 13 декември 1929 - 05 февруари 2021 (91) Торонто, Онтарио, Канада. Беше кандаски филмски, телевизиски и театарски актер.

Пронајдени 23 филмови

Страници