Dom DeLuise

  • Дом Делуиз

    Филмови: 3
    Доминик "Дом" Делуиз (Dominick "Dom" DeLuise) 1 август 1933 - 4 мај 2009 (75), Бруклин, Њујорк, САД. Беше американски актер, гласовен актер, комичар, режисер, продуцент, готвач и автор.

Пронајдени 3 филмови