Vivien Leigh

  • Вивиен Ли

    Филмови: 1
    Вивијан Мери Хартли (Vivian Mary Hartley) позната како Вивиен Ли, 5 ноември 1913 - 8 јули 1967 (53), Дарџилинг, Британска Индија. Англиска филмска и театарска актерка, позната по своjата незаборавна изведба како Скарлет О' Хара во Одвеано со Виорот.

Пронајдени 1 филмови